Pénteken terjedt el a mexikóvárosi paddockban, hogy a sereghajtó Manor-csapat alapító-főnöke, John Booth és az elnök-sportigazgató, Greame Lowdon benyújtotta lemondását és év végén távozik az alakulattól.
Úgy tudni, a kiscsapatot minden nehézség ellenére életben tartó, közkedvelt szakember az idén érkezett új tulajdonossal, Stephen Fitzpatrickkel különbözött össze, amiért az üzletember egyre inkább kihagyta őket a Manor jövőjét illető kulcsfontosságú döntésekből, ráadásul a működésre és fejlesztésekre sem szánt elég pénzt.


A legfrissebb hírek szerint újabb fejes távozik, méghozzá a technikai tanácsadóként csak idén nyáron érkezett Bob Bell, aki korábban a Benetton/Renault-nál, majd a Mercedesnél dolgozott technikai igazgatóként.
A köztiszteletben álló vezetők távozása komoly exodust indíthat el csapatnál, az eddig lojális mérnökök, szerelők is máshol kereshetnek munkát, miután bizonytalanná vált a jövő. Nem is kell messzire menniük, hiszen a Forma-1-be jövőre belépő amerikai csapat, a Haas F1 európai bázisa a manoréhoz hasonlóan Banbury-ben van, könnyű lesz az átigazolás.
Booth, Lowdon, Bell és mások elvesztése nagy csapás a Manornak, hiszen jövőre már Mercedes-motorokkal indul(ná)nak, jó esélyük van (lenne) az előrelépésre, de megbízható, veterán F1-es szakemberek nélkül ez nem lesz könnyű.