Bár Fernando Alonso a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjra kapott friss, fejlesztett Honda-erőforrást, a spanyol pilóta McLarenjében az austini futam végére elromlott a motor.
A csapat vizsgálatai szerint az injektor meghibásodása javítható, de a biztonság kedvéért Alonso teljesen új – idei 11. – erőforrást és új sebességváltót kap a Mexikói Nagydíjra, ami természetesen megint hátrasorolásokkal jár (10+5 hely).
Jenson Buttont még jobban megszórják: az angol veterán McLarenjébe tesztelési célból két friss Honda-motor kerül a hétvége folyamán, így a 2009-es világbajnok legalább 10+10 helyes, de az egyéb részegységek esetleges cseréi miatt akár még nagyobb büntetésre is számíthat.
A hátrasorolások persze nem számítanak olyan sokat, a szupergyors mexikói pályán amúgy is esélytelen McLarennel a pilóták valahova a mezőny végébe kvalifikálnának, a büntetések csak azt biztosítják be, hogy tök utolsók lesznek a rajtrácson (hacsak nem lesz olyan, aki nem is kvalifikál és utólagos engedéllyel vehet részt a futamon).