A hétvégén 23 év kihagyás után újra megrendezik a Forma-1-es Mexikói Nagydíjat a mexikóvárosi, felújított Hermanos Rodriguez-pályán. A 2200 méter magasan fekvő helyszín a számítások szerint az évad második leggyorsabb aszfaltcsíkja lesz Monza mögött, így a motorerőben még mindig csak hátul kullogó McLaren-Honda versenyzői nem ígérnek az austinihoz hasonló top10-es szereplést.


“Az austini egy izgalmas verseny volt, a kezdetben vizes körülmények miatt a kiegyenlítettebb erőviszonyok mellett képesek voltunk versenyezni is a többiekkel, amíg fel nem száradt a pálya. Tudjuk, hogyha Mexikóban száraz lesz az idő, akkor sokkal nehezebb verseny vár ránk, szóval a lehető legtöbb adatot kell gyűjtenünk a stratégia optimalizálásához” – magyarázta a múlt vasárnap a 6. helyen záró Jenson Button. 
“Maga a pálya igazán izgalmasnak tűnik, emlékszem, hogy kissrácként hihetetlen csatákat láttam ott, figyeltem, ahogy a versenyzők megküzdöttek a Peraltada kanyarral, eszméletlennek, bár egy kicsit félelmetesnek is tűnt.”
“A versenynaptárban messze ez a pálya van a legmagasabban, ami már önmagában új kihívást jelent majd a csapatoknak, és mivel Monza után a második leggyorsabb helyszínről van szó, nekünk nem lesz könnyű. Ezzel együtt kulcsfontosságú lesz a balansz és a leszorítóerő, szóval péntek délelőtt azonnal nekiállunk a beállításoknak.” 


Fernando Alonso nagyon hasonlóan nyilatkozott a mexikói hétvége előtt:
“Nagyon élveztem az austini versenyt, talán az eddigi leglelkesítőbb futamunk volt a McLaren-Hondával. Kemény küzdelem volt, de nem adtuk fel. Remélem, hogy a mexikóvárosi pályán is megismételhetjük ezeket a csatákat, igaz, a pálya papíron nem igazán fekszik az autónknak.”
“Maga a pálya izgalmasnak tűnik, van pár érdekes kanyar. Izgatottan várom Mexikót, az országban nagyon sok motorsportrajongó van, biztos vagyok benne, hogy fantasztikus lesz a hangulat a pályán.”