A Red Bull Racing kiváló eredményekre számíthatott az Amerikai Nagydíj kezdetén, Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat a vizes pályán méltó ellenfele volt a Mercedes-pilótáknak, dobogós helyekért, a futamgyőzelemért versenyeztek.
Az aszfalton lévő vízzel együtt azonban a Red Bull tempója és versenyképessége is elpárolgott, a végeredmény katasztrofális lett: Kvjat falnak vágta az autóját, Ricciardo pedig számos adok-kapok után csak a 10. helyen ért be, 1 pontot hozott a csapatnak.
Az ausztrál pilóta saját csapattársával, Kvjattal, Nico Hülkenberggel és a belemenősen versenyző Toro Rosso-ifjoncokkal is kemény csatákba keveredett, a leintés után nem volt túl boldog.


“Nem érzem, hogy az én hibám lett volna bármelyik incidens, de azok után egyszerűen lejtőre került a futamom. Nem akarok neveket mondani, de némelyik fiatal srác túl lelkesen vezet. A legnagyobb baj az, hogy a féktávokon is irányt váltanak, pedig fékezés közben nem kéne kiszorítani a másikat. Olyankor már nem lehet irányítani az autót. Legközelebb lehetnének egy kicsit okosabbak” – fogalmazott meg Kimi Räikkönenéhez nagyon hasonló kritikát Ricciardo.
“De nagyon jó volt az élen lenni, olyan volt, mint a régi szép időkben. Igazán izgalmas volt az eleje, négyes küzdelemmel, baromi jó volt látni, hogy a Mercedes nem tudott ellépni tőlünk. De a száraz pályán már nagyon küszködtünk, főleg az újrarajtolásoknál. A sűrűjében már kijön az egyenesbeli sebességhátrányunk és sebezhetők leszünk” – mondta a futamról.


Kvjat még csalódottabb volt az austini verseny után:
“Az első körök óriásiak voltak! Nagyon élvezetes volt a küzdelem, de aztán felszáradt a pálya. Ha vizes maradt volna, szerintem a futamgyőzelem is összejöhetett volna. Persze könnyű utólag ezt mondani, és nincs is sok értelme, hiszen miután felszáradt az aszfalt, már könnyű célpontot jelentettünk.”
“A száraz pályán annyira hajtottam, hogy egy kicsit túlléptem a határon, és összetörtem az autót. A kerekekkel érintettem a műfüvet, túl nagy tempóval akartam menni, nem jött össze. Haragszom magamra.”