Az Amerikai Nagydíjra Fernando Alonso McLarenjébe a Honda új, fejlesztett erőforrása került, de a spanyol pilóta küzdelmes, sokáig pontszerzéssel kecsegtető verseny végén csak a 11. helyen zárt. A futamot élvezte, de a japán partner munkájától nem ájult el.


“Ha sikerült volna az 5. helyen beérnem, akkor ez lett volna a pályafutásom egyik legjobb versenye. Sőt így is annak tartom, csak pontok nélkül fejeztem be” – mondta a rajtot követő megpördülés után előrekapaszkodó, végül motorhiba miatt visszaeső spanyol. “Úgy távozom, hogy évek óta nem volt ilyen jó versenyem, remélhetőleg hasonló lesz a maradék három futam is!”
“Sok szó esett a hétvégén a motor jobb teljesítményéről, de hogy tisztázzuk, nagyjából egy tizedről van szó körönként” – állította az új erőforrásról.
Alonso volt mclarenes csapattársának, az immár háromszoros világbajnok Lewis Hamiltonnak is gratulált, méltatta a Mercedesszel zsinórban két címet behúzó angolt:
“Hamilton idén külön kategóriában versenyzett, az elejétől a végéig dominált. Tavaly Rosberg azért vitt egy kis izgalmat a versenybe, de idén Lewis megérdemelten győzött. Majd meglátjuk, hogy jövőre lesz-e valaki, aki megnehezíti a dolgát.”
Alonsóval ellentétben Button még a régi motorral indult, de a hétvége előtt azt mondta, ez nem zavarja, úgy vélte ugyanis, hogy a Circuit of the Americas egyébként is feküdhet az autónak, pontot szerezhet majd. Az angol veterán végül a 6. lett, azaz teljesült a cél, de mégsem volt elégedett.


“A tempónk a közelében sem volt annak, amit vártunk. A Toro Rosso sokkal gyorsabb volt, sokkal gyorsabb, mint ahogy vártam volna. Főleg a közepes tempójú és gyors kanyaroktól vártam, hogy jobbak lehetünk, de nem voltunk. Szóval ezt alaposan meg kell vizsgálnunk. Nehéz nap volt, de örülök a 6. helynek. Azt egész jól összehoztam, de az autó tempója nem volt épp lelkesítő.”