Komoly meglepetésként érte a Lotust, amikor szeptember végén kiderült, hogy francia versenyzőjük, Romain Grosjean 2016-ra a újonnan belépő, Ferrari-kötődésű amerikai csapathoz igazol.
A jövőre már a Renault gyári csapataként induló Lotusnál új versenyzőt kellett keresni Pastor Maldonado mellé, képben volt a Ferrari-tesztelő Jean-Eric Vergne, a McLarennél kiszorított Kevin Magnussen, és a csapat eddigi tesztelője, a tavalyi GP2-bajnok Jolyon Plamer is.
Palmer tíz szabadedzésre kapott lehetőséget idén


A Lotus péntek délután Austinban, az eső miatt lefújt szabadedzés után bejelentette, hogy az utóbbi lett a befutó, jövőre a 24 éves angol vezet náluk.
“Természetesen nagyon örülök, hogy jövőre a Forma-1-ben versenyezhetek! A Lotus-csapat óriási lehetőséget adott számomra idén, köszönöm, hogy segítették a fejlődésemet, és hogy bizalmat szavaztak nekem a következő, kulcsfontosságú átmeneti évre. Nagyon élveztem az idei szezont, sokat tanultam tartalékos pilótaként, alig várom, hogy a 2016-ban a gyakorlatban is kamatoztathassam ezt a tudást” – mondta Palmer.
Rossz hír ez Vergne-nek, a McLarentől ejtett Magnussennek, a továbbra is McLaren-kötődésű idei Stoffel Vandoorne-nak, ugyanis bár elvileg még három Forma-1-es ülés szabad, valójában a Haasnál a jövő heti Mexikói Nagydíjra bejelenthetik a Ferrari-tartalékos Esteban Gutierrez szerződtetését, a sereghajtó Manornál pedig elsősorban a jelenlegi két versenyző, Will Stevens és Alexander Rossi, valamint a Mercedes-tartalékos DTM-bajnok Pascal Wehrlein van versenyben a helyekért.