Mi még tavaly tavasszal, áprilisi tréfaként írtunk róla, de a hét közepén az olasz Autosprint már lehetséges forgatókönyvként említette, ma pedig a német Auto Motor und Sport tudósít arról, hogy a Red Bull 2016-ra esetleg a Honda motorjait kapja meg.


A Mercedes és a Ferrari által elutasított, a Renault-val pedig elhidegült Red Bull a legfrissebb pletykák szerint tényleg kopogtat az amúgy a McLaren kizárólagos partnereként beszállt japán gyártónál.
A Honda állítólag nyitott lenne, de a McLaren-vezér Ron Dennis természetesen ellenzi a dolgot, azonban állítólag talán meggyőzhető, ha feltételként teljesül, hogy a Red Bull kizárólag egy évre, átmeneti megoldásként használja a japánok motorját. A Red Bull fejesei, Christian Horner és Helmut Marko a McLaren versenyfőnökével, Eric Boullier-vel is tárgyaltak Austinban.
A Toro Rosso esete egyszerűbb, ha az energiaital-gyártó nem száll ki az F1-ből, akkor a faenzai kiscsapat megkaphatja a Ferrari idei specifikációjú motorját a jövő évre, ezt már két-három hete világos.
A Red Bull Racing hondás forgatókönyve mellett persze ott van az a(z amúgy reálisabbnak tűnő) lehetőség, hogy valahogyan kibékülnek a Renault-val – a paddockban többen is úgy tudják, hogy folynak még köztük a tárgyalások. A békülésnek viszont valamelyest ellentmond, hogy a Red Bull-csapatok az austini hétvégére nem kértek a francia gyártó jelentősen fejlesztett erőforrásából, keveslik a javulást, nem is akartak vele próbát tenni.


A Red Bull csapatfőnöke semmit sem akart elárulni pénteken:
“Azt hiszem, már minden motorgyártóval hírbe hoztak minket, szóval ezen az alapon 25 % az esélyük” – mondta a hondás lehetőségre. “De túl sok a spekuláció. Ha van valami végleges, akkor azonnal közölni fogjuk, de jelenleg még keményen dolgozunk az ügyön.”