Az Amerikai Nagydíjra a Honda újra elvitte a 4. generációs erőforrását, amelyet Fernando Alonso Szocsiban csak kipróbált, de a versenyen végül nem használt. A frissített motor Austinban újra a spanyol autójába kerül, míg Jenson Button az előző, Monzában bevezetett darabbal indul.


“Normális esetben a ugyanolyan feltételeket vár el az ember, de remélem, hogy jó frissítést kap (Fernando), gyors lesz, és a földbe döngöl majd egész hétvégén! Nem szokás ilyet mondani, ha az élen küzdünk a bajnoki címért, akkor követelmény az egyenlőség. Mindig is így gondoltam, de a mi helyzetünkben ez most tényleg nem fontos, a lényeg az, hogy bekerüljön az autóba, kiderüljön, hogy mennyire megbízható, aztán majd én is megkapom ugyanezt a motort a következő futamon” – magyarázta a 2009-es világbajnok. 
Button azért sem bánja, hogy egyelőre “kimarad a jóból”, mert úgy érzi, a McLarennek a régebbi erőforrással is lehet esélye az amerikai pályán:
“Jó esélyünk lehet itt a pontszerzésre, sokkal jobb, mint Szocsiban. Persze most elkiabáltam, aztán nem szerzek pontot, de Szocsiban is sikerült azért, megbízhatóan működött az autó és nem hibáztunk. Itt versenyképesebb lehet az autó, szóval van esélyünk.”

2,5 másodperc kellene jövőre

Ami a McLaren-Honda kicsit távolabbi, 2016-os kilátásait illeti, Alonso Austinban 2,5 másodperces javulásról, kemény fegyelmezett munkáról beszélt.
“Két és fél másodperc – ha sikerül két és fél másodpercet javulnunk a jövő évre, akkor győzhetünk” – mondta Austinban.
“Szerintem nem irreális ez. Reális cél, persze ehhez nagyon keményen, fegyelmezetten, egy egységként kell dolgoznunk egész télen, ugyanis a mai Forma-1-ben a teljes csomagról van szó. Már nincs külön motor, aerodinamika, mechanikai oldal, ezek egyben adják a tökéletes autót. Mi ennek tudatában dolgozunk, mindent beleadunk. Nagy hátrányt kell behoznunk, és a megbízhatóságon is javítanunk kell, mert már 11 motort használtunk el idén, ez nem fér bele jövőre.”


“Sok dolgot kell még tennünk, de az elmúlt hónapok lépései is mind logikusan építkeztek, jók voltak, szóval bizakodom. A győzelem persze egy következő lépcsőfok. A győzelem a Mercedes megverését jelenti, ez azonban pillanatnyilag a nagyjából rendezett hátterű nagycsapatoknak sem megy, szóval óriási kihívás előtt állunk, de legalábbis megpróbálkozunk vele.”  
“A Hondánál is folyik a munka, de nem ígérnek semmit, mert még sok mindent ki kell próbálni, igazolni kell. De úgy gondolom, hogy bizakodnak a jövő évi motort illetően. Ahogy mondtam, folyamatosan jönnek az új lépések, az új ötletek, amik az idei tanulságokból következnek, és mi előttünk még sokkal nagyobb fejlődési lehetőség van, mint a többiek esetében. Számunkra minden egyes kör új információt hoz, amit felhasználhatunk a jövő évi felkészüléshez.”