Mivel a McLaren-Honda 2016-ra Jenson Buttont és Fernando Alonsót is megtartja, a wokingi csapatnál két saját nevelésű tehetség előrelépési lehetősége is bezárult.
A GP2-bajnok Stoffel Vandoorne és a tavaly Button mellett bemutatkozott, de idénre Alonso érkezése miatt tartalékossá lefokozott Kevin Magnussen helyzete is igen kényes, ha a Forma-1-ben szeretnének versenyezni jövőre, csak a Lotusnál és a Manornál akadhat helyük, de rajtuk kívül is sok jelentkező van még.


Button egy kis “reklámmal” igyekszik segíteni Magnussennek:
“Személy szerint úgy látom, nagyon-nagyon tehetséges és gyors versenyző, de ahogy tudjuk, ez nem mindig elég a Forma-1-ben. Nem tudom, hogy van-e esélye valamelyik még üres helyre, de szerintem egyértelműen ő a legjobb elérhető pilóta, bármelyik csapatnak ajánlom!”
“Nem is csak annyira jó, hogy megállja a helyét a Forma-1-ben, hanem annyira, hogy képes legyen sikerre vinni egy csapatot” – tette hozzá a 2009-es bajnok, aki szerint a dán ifjonc nagyon sokat tanult az elmúlt két évben.
A 23 éves pilóta a dán BT-nek így nyilatkozott a jövőről: “Több csapattal is kapcsolatban vagyok a Forma-1-ben és azon kívül is. Természetesen hamarosan már rendezni kellene a dolgokat, de egyelőre még egy kicsit türelemmel kell lennem.”