Míg a közösségi médiában a csapból is Lewis Hamilton folyik, a Mercedes angolja a Twitteren és az Instagramon – sőt a múlt hét óta a tinik által tudjuk, mire használt Snapchaten is – folyamatosan ontja a posztokat arról, mikor milyen divatbemutatón, gálán, partin volt, vagy épp hogy mit csinál a kutyája, vagy finom-e a mogyoróvajas pirítósa, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel pályán kívüli életére fátyol borul.
A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone többször kritizálta is emiatt a Ferrari németjét, de ő nem hajlandó bocsánatot kérni, amiért óvja a magánszféráját.
“Az én életstílusom a lehető legtávolabb áll Hamiltonétól. Persze mindenki úgy éli az életét, ahogy szeretné, de engem most épp eléggé lefoglal az F1-es munkám, ugyanis a Ferrari még nem tart ott, ahol szeretnénk” – nyilatkozta a spanyol El Paísnak.
“Vannak, akik tisztelnek, mások meg nem. Én sportoló vagyok, semmi több. Az egy dolog, amikor a rajtrácson állok, és a szurkolók tömege biztat Vettel- és Ferrari-zászlókkal, a magánéletem pedig egy másik. Nem feltétlenül kell összekapcsolni a kettőt, én legalábbis így látom.”
Vettel olyannyira külön kezeli a magánéletét, hogy második kislánya születéséről is csak egy kamera által véletlenül elcsípett beszélgetésből értesülhettünk: Szocsiban a Ferrari-főnök, Maurizio Arrivabene megkérdezte a versenyzőt, hogy “Matilda, ő az első?”, “nem, a második”, felelte a pilóta.