Nico Rosberg kiesésével a Szocsiban 2. helyen beérő Sebastian Vettel az egyéni bajnokság második helyére lépett előre. Ferraris csapattársa, Kimi Räikkönen büntetése miatt végül csak a 8. lett az Orosz Nagydíjon, a pontversenyben távoli 4. Rosberg mögött, miközben a két Williams-pilóta, Valtteri Bottas és Felipe Massa mindössze 11 és 13 pont lemaradással üldözi.


A finnek lenne miért kapkodnia, de azt mondja, kész bármire, ha a Ferrari szerint Vettel 2. helyének bebiztosításában az ő segítségére is szükség lesz:
“Mindenki tudja, mi a rend, ez teljesen normális. Én nem vagyok küzdelemben a bajnoki címért, szóval ha arról van szó, részemről rendben. Ez teljesen normális, igyekszem a maximumot hozni a csapat számára, semmi gondom nincs ezzel” – nyilatkozta Räikkönen, aki egyébként korábban számtalanszor elmondta már, hogy őt csak a győzelem érdekli, ha az nincs meg, akkor mindegy neki, hogy 2. vagy 5.
Érdekes módon az Orosz Nagydíjon a Ferrari nem kért elengedést Räikkönentől, a finn nyíltan csatázhatott Vettellel a futam elején, persze most, hogy a német megelőzte Rosberget, már más lehet majd a leányzó fekvése. Vettel 66 ponttal áll Hamilton mögött, Rosberggel szemben 7 pont az előnye, az idényből még négy forduló van hátra.