Fernando Alonso az Orosz Nagydíjon 250. Forma-1-es versenyhétvégéjét  – de csak 248. versenyét – ünnepelte, amivel az örökranglista 6. helyére lépett fel Rubens Barrichello (326), Michael Schumacher (308), Jenson Button (283), Riccardo Patrese (257) és Jarno Trulli (256) mögött.


A FOM a televíziós közvetítésben kb. “már csak 50 hiányzik” grafikával biztatta a kétszeres világbajnokot, akinek jelenleg 2017 végéig szól a szerződése a McLarennel. Ha azt kitölti – 21-21 futamos idényeket feltételezve a következő két szezonra -, 296-ig jut majd, tehát pont nem lesz meg a következő mérföldkő. Ő maga sem hiszi, hogy eléri a következő “századfordulót”.
“Nem hiszem, hogy eljutok 300 nagydíjig” – mondta Szocsiban a spanyol TV3-nak. “Persze amikor 2001-ben Ausztráliában bemutatkoztam, azt sem hittem, hogy idáig eljutok” – tette hozzá.
Felfedezője, befuttatója, volt főnöke és “második apja”, Flavio Briatore is megszólalt a hétvégén a jubileum kapcsán, az egykori Renault-főnök szerint Alonso még sokáig a Forma-1 szereplője maradhat.
“Szerintem négy-öt évig marad még. Most is ugyanannyira vágyik a győzelemre, továbbra is éhes a sikerre. Ugyanolyan szenvedéllyel versenyez, mint bármikor, csak ezúttal a 10. helyért küzdhet csak” – mondta az olasz La Gazzetta dello Sportnak.


Briatore Alonso kifakadásainak, panaszainak jelentőségét is igyekezett kisebbíteni, szerinte a McLaren-Honda jelenlegi szenvedése ellenére is jól döntött a kétszeres bajnok, hiszen a Ferrarinál sem lenne esélye a bajnoki cím megszerzésére:
“Pillanatnyilag egyetlen pilóta sem lehet túl boldog, aki mögött nem Mercedes-motor dolgozik. Ha maradt volna a Ferrarinál, idén akkor is csak a 2. lett volna a bajnokságban.”