Miután a Mercedes már korábban, a Ferrari pedig az Orosz Nagydíj előtt visszautasította, hogy motorokat adjon 2016-ra a Renault-val szakítani készülő Red Bullnak, a hétvégén az energiaital-gyártó fejesei és az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone vésztárgyalásokat tartottak.
Nagyon úgy néz ki, hogy a kiszállás mellett a Red Bullnak csak két nagyon valószínűtlen opciója maradt: az elmúlt másfél évben szidott Renault-val való maradás, valamint a franciáknál is pocsékabb erőforrással előállt Honda. Ecclestone nem így látja, a brit Sky Sportsnak nyilatkozva még a Ferrarit sem zárta ki:
“Több lehetőség van, mint az emberek hiszik. Meglátjuk, mi lesz a Ferrarival. Sokszor a nem nem igazi nemet jelent, hanem azt, hogy talán. Meglátjuk.”
Az angol üzletember összességében azért nem örül, hogy a Ferrari, a Mercedes és a Renault  a kezében tartja a csapatok sorsát, Ecclestone szívesen látna egy független motorgyártót is a porondon. A kérdésre, hogy véleménye szerint túl nagy hatalma van-e a gyártóknak, így felelt: 


“Bizonyos értelemben igen. Ha az ember csapatának például a Mercedes szállít erőforrást, akkor a szavazásoknál az ő igényük szerint kell voksolni, máskülönben oda lehet a motor. Kellene egy Cosworth, én ezt szeretném. Az kellene, hogy akárki, aki csapatot szeretne indítani, biztos lehessen benne, hogy motorhoz juthat. Ma ezt nem lehet biztosra venni.” 
A független brit gyártó a 2,4 literes V8-as korszak végéig, 2013-ig szerepelt a Forma-1-ben, sőt, a jelenlegi szabályoknak megfelelő, 1,6 literes turbós V6-ost is terveztek, erre azonban nem akadt vevő.