Fernando Alonso Szocsiban 250. versenyhétvégéjének fut neki – valójában csak 248 futamon versenyzett -, a kétszeres világbajnok jubileumát pedig versenyzőtársai, korábbi csapatainak munkatársai közösen ünnepelték pénteken.
A FOM egy video-összeállítást készített, amelyben többi pilóta és csapatfőnökök beszéltek Alonsóról, az egykori Ferrari- és McLaren-versenyző Niki Lauda például viccesen azt jegyezte meg, hogy nem elég, hogy a spanyol most egy versenyképes autóval küszködik, a tetejébe még Ron Dennist is el kell viselnie.

Alonso a vetítés után beszédet is mondott a vendégek előtt.
“A felvételeket és fotókat nézve mintha nem is önmagamat látnám, csak egy embert sisakban és overallban, aki hosszú-hosszú évek óta versenyez, sok-sok csapattárssal, és paddockbeli baráttal. Szeretnék köszönetet mondani, amiért ilyen nagyszerűvé tettétek a 250-ediket. Az tuti, hogy nem csinálok még 250-et!”

Gracias @mclaren por el detalle! Seguimos trabajando sin descanso para volver a ganar pronto. #fernando250 #teamwork

Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) által közzétett fénykép,

“De nagy öröm volt ez eddig. Egyszer fent, egyszer lent, van ilyen a Forma-1-ben, nem csak rajtunk múlik, de még a nehéz időszakokban is élvezem a munkámat, hogy úgy mondjam, ebben osztozom veletek.”
“Hiszen mindannyian osztozunk az életünkből itt – időnként eltöltünk pár hetet a családunkkal, rég nem látott barátokkal, de az igazi életünk itt van, ebben osztozunk mindannyian. Csakis úgy lehetséges eljutni 250 versenyig, ha szeretjük a környezetet, ha élvezzük a munkanapokat.” 

“Nagyon tisztelem a világ legjobb versenyzőit, világ a legjobb műszaki szakembereit, mérnökeit, a legjobb autóit és úgy általában ezeket a nagyszerű embereket itt. Ez a legfontosabb számomra ebben a 250-esben.” 
“És köszönettel tartozom Ronnak is, aki most nincs itt, de ez nem is baj, mert így egy kicsit jobban elengedhetjük magunkat” – viccelődött főnöke merev, szögletes modorával. “Persze nagyobb szükségünk van rá, mint bármikor, hogy a lehető leggyorsabban javulni tudjunk, szóval köszönöm neki is!”