Mivel a Red Bull 2016-os Forma-1-es részvétele egyelőre bizonytalan – ahogy a pénzügyi gondokkal küszködő középcsapatok jövője is homályos -, újra téma, hogy a nagycsapatok harmadik autók indításával kerekítsék ki a mezőnyt. A Mercedes teljesen nyitott erre a megoldásra:


“Ha kiszállna valamelyik csapat, ahogy ez fel is merült a Lotus kapcsán nemrég, akkor harmadik autókkal lehetne feltölteni a rajtrácsot. Személy szerint izgalmasnak tartom ezt a elképzelést” – idézte az Autosport a Mercedes motorsportfőnökét, Toto Wolffot.
“Mondjuk inkább szeretném, ha a Red Bull is maradna és harmadik autók is lennének, 27-28 tagú mezőnnyel, amelyben fiatal tehetségek ülhetnének a harmadik autókba. De vészmegoldásként egyértelműen ott van a harmadik autók indítása.”
Bár a Red Bull-főnök Christian Horner azt állította, hogy még a Mercedesszel is tárgyalnak az esetleges motorszerződésről, Wolff arról beszél, hogy a saját versenyképességük fontosabb, ezért nem adnak erőforrást a riválisnak.
“Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy ennek a platformnak résztvevőkre van szüksége, versenyképes környezet kell. Versenyképes csapatokra van szükség, ezt is mérlegeltük. A Red Bull egy menő márka, hasznos a Forma-1 számára. Ugyanakkor a Forma-1-ben a saját érdekek is nagyon fontosak, első a saját csapat teljesítménye. Részünkről egyértelmű, hogy a saját versenyképességünknek kell elsődlegesnek lennie.”