Bár az elmúlt pár hétben nagy volt a bizonytalanság Jenson Button Forma-1-es jövőjét illetően, komoly lehetőségnek tűnt a 2009-es világbajnok visszavonulása is, mostanra rendeződött a kérdés. Az angol pilóta már egy szerdai rádióinterjúban elmondta, hogy 2016-ban is maradni fog, csütörtök délelőtt pedig a McLaren-Honda hivatalosan is megerősítette a közös folytatást.


“Az elmúlt egy hónapban sokat gondolkodtam, nem titok, hogy volt, amikor komoly kétségeim voltak a jövőt illetően” – mondta Button. “Azonban már hat éve vagyok McLaren-versenyző, ezalatt jól megismertem Ront (Dennis, cégvezér), az elmúlt hetekben nagyon jó beszélgetéseink voltak vele, és világossá vált számomra, hogy nagyon elszánt, és képes is arra, hogy a mostani nehéz időszakon keresztülvezesse a csapatot egy jobb jövő felé. Ez komoly bizakodásra ad okot, ezért döntöttünk úgy közösen, hogy folytatjuk az együttműködésünket.”
“Amint meghoztam a döntést, biztos voltam benne, hogy helyesen döntöttem. Rendben, ez az év nem valami könnyű számunkra, de tudjuk, hogyan javuljunk. A következő hetekben-hónapokban a Hondával közösen nagyon keményen dolgozunk majd, hogy a 2016-os idény sokkal jobb legyen a 2015-ösnél.”
Dennis arról beszélt, hogy Button túl nagy értéket képvisel a McLaren számára ahhoz, hogy elengedjék.


“Az elmúlt pár hétben átbeszéltük Jensonnal a terveit, a mai bejelentés pedig mindkettőnk számára örömteli végeredmény, ami a McLaren-Honda minden tagja számára is motiváló. Ahogy korábban is mindig mondtam, Jenson jelenlegi szerződése két évre szól, és ugyan volt benne egy egy év utáni bontási opció, amivel élhetett volna a McLaren, ez jelentőségét veszítette, amikor a beszélgetéseink során világossá vált számomra, hogy Jenson továbbra is lelkes és motivált. Szóval Jenson a szerződésben korábban lefektetett feltételek mellett jövőre is a McLaren-Hondánál versenyez.
“Nagyon örülök, hogy mostanra ő a mezőny legtapasztaltabb versenyzője, jövőre pedig ő lesz a harmadik a Forma-1 történetében, aki eléri a 300. futam mérföldkövét. A tapasztalata is hatalmas értékké teszi őt a csapat számára, igazi szakértője a 21. századi Forma-1 minden csínjának-bínjának, emellett azonban kiemelkedő az erőnléte és szuper gyors is.”
A brit Telegraph úgy tudja, hogy Button jövőre, 17. F1-es idényében 12 millió fontot, azaz 5,1 milliárd forintot keres majd. 
A McLaren-Honda ugyanakkor nem erősítette meg, hogy Fernando Alonso is kitölti a három idényre szóló szerződését náluk, ahogy arról sem tudni egyelőre, mi lesz a két saját nevelésű tehetségükkel, Kevin Magnussennel és Stoffel Vandoorne-nal.