A McLaren-Hondának opciója van Jenson Button a 2016-os szolgálataira, és a csapat részéről korában arról beszéltek, hogy szeretnék is megtartani az angol veteránt, mostanra azonban egyre több jel utal arra, hogy a 2009-es világbajnok az év végén távozik a Forma-1-ből.


A múlt hétvégén terjedt el a paddockban, hogy Button a saját döntése alapján, méltósággal kívánja befejezni a karrierjét, amit ezen a hétvégén, a második hazai versenynek számító Japán Nagydíjon be is jelenthet. Egy friss megszólalásban megerősítette a találgatásokat:
“A versenyzés csak akkor okoz örömet, ha az élen lehet küzdeni, ha úgy érzi az ember, hogy tényleg elérhet valamit. Ha egy F1-esben ülve csak a mezőny végén vezet az ember, akkor akár máshol is kereshet örömet. A Forma-1 az élen való küzdelemről szól, a lehetségről, hogy a dobogó legfelső fokára juss.”
“Én meghoztam a döntésemet, ez a legfontosabb. Jó dolog, ha a hazai versenyen jelenthet be valamit az ember, de egyelőre nem tudom még, mi lesz. Japánban jó néhány megbeszélés lesz még, ott lesz Ron (Dennis, cégvezér), Eric Boullier is. Biztosan soakt tárgyalunk majd.”
Lehetséges, hogy a McLaren fejesei megpróbálják még győzködni Buttont a maradásról, de valószínűnek tűnik, hogy ők sem fogják erőltetni a dolgot, hiszen semmi értelme az idei mclaren-hondás küszködésbe belefáradt, motivációját vesztett versenyzőt megtartani, amikor két saját nevelésű ifjonc – Kevin Magnussen és Stoffel Vandoorne – is ugrásra készen várja a Forma-1-es versenyzési lehetőséget, ráadásul nekik egy nagyságrenddel kisebb fizetést kellene adni.
Már a nyáron felröppent amúgy, hogy az F1-ben 2000-es bemutatkozása óta 278 futamot teljesített, 15 győzelmet arató Button munkaajánlatot kapott a BBC-től, ő lehetne az újjáélesztendő Top Gear egyik műsorvezetője. 16, utazással, stresszel teli F1-es év után valószínűleg csábító az ajánlat, a 35 éves angol a tévézés mellett nyugodtan hódolhatna szenvedélylének, a triatlonnak, és ha nagyon nem bír magával, még mindig helyet találhat a jóval lazább menetrendű tartóssági világbajnokságban (WEC).