A McLaren-Honda idei, minden várakozást alulmúló szereplése miatt akár mindkét veterán versenyzőjét elveszítheti a csapat az év végén.
Jenson Button 2016-ra szóló opcióját még nem élesítették, állítólag a hosszabbításhoz 4 millió eurós fizetéscsökkentésbe kellene beleegyeznie. A McLaren szeretné őt megtartani amúgy, így a kezében van a döntés. 
Szingapúrban több újságíró szerint a 2009-es világbajnok megkönnyebbültnek tűnt, és amikor a mclarenes folytatásról kérdezték, azt felelte, hogy ha/amikor távoznia kell, azt a saját feltételei szerint fogja megtenni, de többet ne kívánt mondani a témáról az “érzelmi súlya” miatt. Az előbbiek alapján a paddockban az terjed, hogy az angol veterán az idény végén távozik a Forma-1-ből.
F1: Vad pletyka Alonsóról 3


A másik, ennél is vadabb pletyka csapattársát, Fernando Alonsót illeti. Bár a spanyolnak a McLaren-vezér Ron Dennis állítása szerint 2017-ig bombabiztos, kiszállási kitételek nélküli szerződése van a csapattal, felröppent, hogy ez nem igaz, és a kétszeres bajnok máris a kiugrásra készül.
Olasz és spanyol lapok is állítják, hogy Alonso az eredményeket illető feltételek miatt távozhat, a Ferrari-specialista szakíró, Leo Turrini pedig egyenesen a versenyző környezetéből hallott arról, hogy Alonso a jövőre összeálló Red Bull-Ferrari iránt érdeklődik. Többen emlékeztetnek rá, hogy Spában a pilóta meg is fordult a Red BUll motorhome-jában, igaz, állítólag csak baráti látogatásról volt szó, egy korábbi mérnökével beszélt.
A kétszeres bajnokot a Red Bull egyszer már szerette volna leigazolni (még 2009-ben), de a spanyol akkor a Ferrari mellett döntött, óriási lehetőséget hagyva ki.