Jenson Button idén hatodik idényét tölti a McLarennel, de a tavaly decemberi, nagyon nyögvenyelősen létrejött szerződéshosszabbítása után most újra a levegőben lóg, 2016-ra csak opciója van, amit még nem élesített a csapat.
Magnussen, Button, Vandoorne


A mezőny legtapasztaltabb versenyzőjének helyére két fiatal is pályázik, a tavaly bemutatkozott, idénre tartalékossá lefokozott Kevin Magnussen és a GP2-es bajnokjelölt Stoffel Vandoorne is versenyzési lehetőséget vár a McLarentől.
Bár veterán kollégája-csapattársa, Fernando Alonso egyértelműen Buttont szeretné a McLaren-Hondánál jövőre is, egyelőre a 2009-es bajnok is csak bizakodik. Annyi biztos, hogy hosszabbítás híján a Forma-1-nek is búcsút int:
“Volt pár jó beszélgetésünk Ronnal, remélem, így is folytatódik. Ha maradok a Forma-1-ben, akkor a McLarennél maradok. Voltak nehéz időszakok, most és tavaly év végén is, de ettől még nagyon szeretem ezt a csapatot” – nyilatkozta a brit Sky Sportsnak szerdán.


“Régóta itt vagyok már, voltak nagyon szép időszakok, nyertem nyolc futamot ezzel a csapattal, 2011-ben második lettem a bajnokságban, és nagyon jó csatáim voltak a csapattársaimmal. Sok barátom van itt, szóval ha maradok az F1-ben, akkor biztosan ennél a csapatnál.” 
“Meggyőződésem, hogy valamikor újra az élen küzd majd a McLaren, az viszont egy másik kérdés, hogy én itt leszek-e még vagy sem.”
Míg Magnussen felkészült arra, hogy 2016-ban máshol próbálkozzon, több csapattal is tárgyal, Vandoorne egyelőre csak a McLarenben gondolkodik:
“A McLaren egyelőre még nem döntött a versenyzői felállásról, szóval hinnem kell abban, hogy van esélyem. Egyszerűen ezután is meg kell mutatnom, hogy jól teljesítek az autóban ülve, meg kell próbálnom meggyőzni a csapatot, hogy én vagyok a legjobb választás a jövő évre” – mondta a GPUpdate.netnek a GP2-ben 108 pontos előnnyel vezető belga.