Lewis Hamilton a McLaren neveltjeként jutott az alsóbb kategóriákon keresztül a Forma-1-ig, majd a brit csapattal második évében 2008-ban világbajnok is lett. Az angol pilóta még 2012-ben is jó ideig a bajnoki esélyesek közé tartozott, de a sorozatos hibák miatt kiábrándult és a Mercedeshez igazolt a távozó Michael Schumacher helyére.


Míg Hamilton 2013-ban már futamot nyert, 2014-ben megszerezte második bajnoki címét, idén pedig magabiztosan halad a harmadik felé, addig a McLaren 2013-ban és ’14-ben az 5. lett a konstruktőri bajnokságban, idén, a Hondával partnerségben pedig a 9. helyen állnak.
Az angol versenyzőnek fáj látni egykori alakulata szenvedését.
“Továbbra is a szívem csücske a csapat, nem könnyű látni a szenvedésüket, hiszen hatalmas sikereik voltak a múltban. Nagyon rossz érzés, amikor a táblázat alján, a Manorok mellett látom őket” – mondta egy szponzori rendezvényen Milánóban.
Hamilton volt csapattársait, Fernando Alonsót és Jenson Buttont a mezőny legjobbjai közé sorolta: “Két nagyszerű pilóta, akikkel azonban jelenleg nem harcolhatok. Remélem, hogy hamarosan változik a helyzet!”, de a kérdésre, hogy 2016-ban megtörténhet-e az áttörés a McLarennél, a címvédő lemondóan felelt: “Jó ég, hát, soha ne mondd, hogy soha, de alig hiszem…”