A McLaren a 2014-es idény második felében fájdalmasan sokáig húzta a versenyzői felállásról szóló döntést, Jenson Button csak decemberben tudta meg, hogy ő marad az érkező Fernando Alonso mellett, míg Kevin Magnussent tartalékossá fokozzák le 2015-re.


Mivel a 2009-es bajnok plusz egy opciós évre írt alá, a jövője megint a levegőben lóg, az állítólag fizetésemeléssel járó hosszabbítás nagy teher lenne a sikerek és szponzorok híján álló McLarennek, miközben két, olcsón bevethető saját neveltjük, Magnussen, valamint a GP2-es cím felé öles léptekkel haladó Stoffel Vandoorne is Forma-1-es lehetőségre vár.  
A McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier a hétvégén Monzában azt mondta, mind a négy pilótájuk versenyezhet a jövő évben, ugyanakkor a wokingi csapatnál a világbajnokokat, tehát Alonsót és Buttont áll szándékukban megtartani.
Az Olasz Nagydíj után a 35 éves angolt is megkérdezték a jövőjéről, ő világossá tette, hogy ezúttal minél előbb szeretne tisztán látni: “Úgy gondolom, hogy ezt a pályán kívül kell megtárgyalnunk a következő pár hét során. Mindig vannak opciók. De akár így, akár úgy, remélem, hogy pár héten belül eldőlhet!”