A McLaren-Hondához idén érkezett Fernando Alonso szerződése 3 idényre szól, Jenson Buttonnal viszont csak 2016-ra, plusz opciósan 2017-re írtak alá.
Úgy tudni, a 2009-es világbajnok angol hosszabbítása jelentős fizetésemeléssel járna a számára, miközben a McLaren bevételei csökkennek, és két saját neveltjük is van Kevin Magnussen és Stoffel Vandoorne személyében, akiket “fillérekért” versenyeztethetnének, így egyesek szerint nem is kérdés, hogy a 35 éves veterán távozik az év végén.


A McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier cáfolta a fentieket, Monzában arról beszélt, hogy “szándékukban áll” Buttonnal folytatni, és abban is bízik, hogy az ifjoncoknak is akad hely:
“A McLarennek csak két autója, két versenyzői állása van, ezekre van két világbajnokunk, akiket szándékunkban áll megtartani. De úgy gondoljuk, hogy mind a négy pilótánk versenyezni fog 2016-ban. Persze az legyen a legnagyobb problémánk, hogy négy jó pilótánk van!”
“Kevin és Stoffel is nagyon jó, szerintünk mindkettejüknek jut versenyzői állás a Forma-1-ben, és ha nálunk nem tudunk nekik munkát adni, mindent megteszünk majd, hogy máshol kapjanak versenyzési lehetőséget.”