Sebastian Vettel 2008-ban első Forma-1-es pole-ját, majd futamgyőzelmét szerezte meg a Ferrari motorral hajtott Toro Rosso volánjánál Monzában, a 20 éves pilótát akkor ünnepelte a tömeg. Nem így volt viszont később, amikor a Red Bull-lal hozta a sikereket, a tifosiktól már csak kifütyülést, huhogást kapott. Idén újra változik a helyzet.


“2008-ban, az első győzelmemnél a tömeg egészen megőrült, úgy gondolom, igazán értékelték a teljesítményemet, főképp, hogy olasz csapatnál, Ferrari motorral versenyeztem” – mondta.
“De aztán nem voltam valami népszerű Monzában, de remélhetőleg ezen a hétvégén fátylat boríthatunk erre. Én ugyanúgy örültem, amikor a Red Bull-lal sikerült győznöm, de a szurkolók fújoltak. Akkor jöttem rá, hogy ezen a pályán nagyon nem mindegy, milyen autóval nyer az ember. Szóval örülök, hogy most már mellettem állnak a tifosik.”
A Ferrari szurkolói azért nem számíthatnak győzelemre, a csapat jó előre jelezte, hogy mindent beleadnak majd, de inkább csak a tisztes helytállás lesz a cél a Mercedesnek nagyon kedvező, hosszú, gyors egyenesekből álló pályán.