A Fernando Alonso igazolása és Jenson Button szerződéshosszabbítása miatt a McLarennél tavaly bemutatkozott újoncot, Kevin Magnussent 2015-re tartalékossá fokozták le a wokingi csapatnál.
A dán pilóta nagyon szeretne versenyezni, és a McLaren-vezér, Ron Dennis is utalt arra, hogy valamilyen lehetőséget megpróbálnak felhajtani neki 2016-ra, így Magnussen már most is több másik csapatnál érdeklődik.


“Igen, mondhatjuk, hogy más csapatok is képben vannak, szóval úgy gondolom, hogy van jövőm a Forma-1-ben” – nyilatkozta az F1i-nek.
“Tárgyalni mindig lehet. Nem egyszerű dolog, nincs sok lehetőség, de azért akad pár érdekes. Nem sok Forma-1-es csapatnál van potenciális üresedés, de azért van egy-két érdekes opció.”
Magnussennek persze még nem kell lemondania a McLarenről, ugyanis a veterán Button 2016-os maradása nem garantált, ha az angol távozik, akkor az ő helyére is kerülhet, miközben a McLaren másik neveltje, az idén a GP2-ben a bajnoki cím felé tartó Stoffel Vandoorne a csapat tartalékosává válhat.