A Force India ugyan jelentős késéssel, kapkodva “esett be” a 2015-ös idényre, de a sietve összedobott autó első verziója meglepően versenyképesnek bizonyult, majd a Brit Nagydíjra elkészült B verzióval sem vallottak szégyent.
A silverstone-i alakulat a múlt hétvégi Belga Nagydíjig a konstruktőri verseny 5. helyén állt, és csak Romain Grosjean dobogós helyezésének köszönhetően előzte meg őket 1 pontocskával a Lotus. 


A Forma-1 hivatalos oldalának nyilatkozva a tulajdonos-főnök Vijay Mallya egyetértett a felvetéssel, hogy erőn felül teljesítenek, és hozzátette, hogy az eddigiek alapján 2016-ra még nagyratörőbb célokat tűzhetnek ki:
“Ha megnézzük, hogyan teljesítünk a költségeinkhez viszonyítva, és hozzávesszük, hogy mások mennyit költenek, akkor valószínűleg helytálló azt mondani, hogy erőn felül teljesítünk. De mi szeretünk is így dolgozni: kis csapat jó atmoszférával, jó versenyzőkkel, elkötelezett szakemberekkel. És ha azt hallom, hogy a Force India túlteljesít, akkor azt bóknak veszem” – magyarázta az indiai.
“Kevesebb mint 400 dolgozónk van, és biztos vagyok benne, hogy nem kell megdupláznom a számukat ahhoz, hogy előrébb lépjünk a mezőnyben. Őszintén hiszem ezt. Természetesen minden évben szeretnénk még jobban szerepelni, de ehhez nem kell kétszer annyi ember. Ha valaki azt mondja, a 4. hely eléréséhez már 600 fő kellene, akkor nem tudok egyetérteni. Nekünk 380 fővel is sikerülhet!”
“Gondoljanak csak bele, hol Spykerként hol állt a csapat (2007-ben). Én viszont új célokat tűztem ki, és jól haladunk a megvalósításukkal. Azt azért nem mondom, hogy idén elérhetjük a 4. helyet, de semmi okunk arra, hogy 2016-ra ne azt célozzuk.”