Lewis Hamilton a silverstone-i mentés és a hungaroringi második hely után nagy formában tért vissza a nyári szünetről, Belgiumban ellentmondást nem tűrő fölénnyel szerezte meg a pole-t, majd ugyanilyen magabiztossággal váltotta futamgyőzelemre az első rajtkockát vasárnap délután. Az angol versenyző idei hatodik győzelmével újabb lépést tett a harmadik bajnoki cím felé, de egyelőre nem akar erre gondolni:
“Nagyon korai lenne még azzal foglalkozni. Ahogy a hétvége előtt is mondtam, a lényeg az, hogy a pole-okat futamgyőzelemre váltsam, remélhetőleg innentől menni fog.” 


Hamilton idén 11 hétvégéből 10-en győzött az időmérőn, így már Belgiumban bebiztosította az FIA által tavaly bevezetett időmérős kupát, amelyet az előző évben 11-7-es aránnyal csapattársa, Nico Rosberg vitt el. Az angolt nem izgatja ez a siker.
“Az időmérős kupának nincs sok jelentősége, persze azért nagy dolog. De természetesen a világbajnoki cím megszerzése a cél, az összes pole-t, az időmérős kupát is odaadnám a bajnokságért, szóval tényleg az a fontos, persze örülök neki, hogy idén jól ment a kvalifikáció.”
“Ez nagy lépés volt számomra, a fő cél az volt volt, hogy az időmérős sebességemet átvigyem a versenyre. Úgy érzem, ez sikerült is, de továbbra is vannak még területek, ahol javulnom kell.”
Hamilton a spái győzelemmel megnövelte előnyét Rosberggel szemben, egyesek úgy vélik, a 28 pontos hátrányban lévő német már maga sem hiszi, hogy megverheti csapattársát. A címvédő nem osztja ezt a nézetet.
F1: Hamilton még nem gondol a bajnoki címre 3


“Nem is tudom, nagyon ritka az, hogy egy versenyző ebbe a hitbe kerüljön. Mindig képesek vagyunk hinni abban, hogy mi vagyunk a legjobbak. Az már más kérdés, hogy így is van-e. Emlékszem, amikor Fernando (Alonso) mellett versenyeztem (2007-ben a McLarennél), Fernando sem tudta elhinni, amikor néha gyorsabb voltam nála, úgy volt vele, hogy biztosan valami gond volt az autójával, hiszen ő a legjobb. Biztos vagyok benne, hogy magában ezt gondolta.”
“Nico nagyon erős, biztosan küzd tovább, vissza fog vágni. Tudom, hogy továbbra is hisz magában, ami rendben is van, így van jól.”