Míg Fernando Alonsóval állítólag három teljes évre szóló szerződést kötött a McLaren, Jenson Buttonnal 2015 végén egy plusz egy opciós évre írtak alá. 
A McLaren vezére, Ron Dennis júliusban azt állította, hogy 2016-ra is meg akarják tartani a 2010 óta náluk szolgáló angol veteránt, de úgy hírlik, mégis ejthetik majd Buttont.


A Daily Mail és a Telegraph tudomása szerint is a saját szerződése dolgozik a 2009-es bajnok ellen, ugyanis a jövő évi opció aktiválásával Button jelenlegi 12,5 millió dolláros (szűk 3,5 milliárd Ft) fizetése 19 millióra (5,2 milliárd Ft) emelkedne, ez pedig túl sok a tavaly óta főszponzor nélkül álló, idén csak a konstruktőri bajnokság 8-9. helyére esélyes csapatnak. 
Úgy főleg nem éri meg a McLarennek Buttont fizetni, hogy két saját nevelésű fiatal pilótájuk is F1-es ülésre vár. A 2014-ben versenyeztetett, dán szponzorok pénzét is megmozgatni képes Kevin Magnussen kb. 1,5 millióért (410 millió Ft) bevethető lenne, és ott van még az idén a GP2-ben taroló Stoffel Vandoorne is.
A brit lapok szerint a legvalószínűbb forgatókönyv pillanatnyilag Button elbúcsúztatása, Magnussen versenyzővé való előléptetése és Vandoorne tartalékossá tétele lehet 2016-ra.