A Red Bull a magyarországi kettős dobogó után a motorerőt jutalmazó spái pályán nem remélhetett ismétlést, de az autó a vártnál talán jobban muzsikált a Belga Nagydíjon, igaz, ennek végül csak az egyik pilóta örülhetett, hiszen Daniel Ricciardo a futam felénél kénytelen volt félreállni, amikor az RB10-es kilehelte a lelkét a Buszmegálló sikánban.


“Jó volt a rajtom, a 3. helyre ugrottam fel, és jól is haladt a versenyem. A közepes keveréken nem volt igazi a balansz, egy kicsit küszködtem, de bíztam benne, hogy a lágyakon, az utolsó etapom erős lesz. Kiábrándító a kiesés, egyelőre nem tudjuk, mi történt, a csapat vizsgálja a dolgot. A sikánban egyszerűen minden lekapcsolt, elment a hajtás. Talán elektronikai hiba volt, majd meglátjuk a vizsgálat végén” – mondta az ausztrál.
A csapattárs, Kvjat megvalósította, amit Ricciardo csak tervezett, nagyszerű hajrával egészen a 4. helyig jutott, a hungaroringi 2. pozíció után újabb jó eredményt könyvelhetett el az orosz.
F1: Kvjat teljesítette Ricciardo tervét 3


“Nagyon izgalmas és élvezetes volt a futam. Sokat előztem, az autó jól teljesített. A csapat jó munkát végzett, erős pontokat hoztunk. Elégedett lehetek a mai szerepléssel, remélhetőleg így is folytatom majd!”
“A futam második fele már-már tökéletes volt, a végén szinte repültem. Sokkal versenyképesebb autókat is meg tudtam előzni. Az idényem első fele elég húzós volt, de megtanultam alkalmazkodni. Monza nem lesz könnyű a Red Bullnak, de azért ott is képesek lehetünk valamire.”
Kvjat az eredménnyel megelőzte Ricciardót a pontversenyben.