A Renault-nak 2016 végéig van motorszállítói szerződése a Red Bull-lal és a Toro Rossóval, de az azon túli jövő egyelőre homályos, távozhatnak a sportágból, de akár saját, gyári csapat indítása mellett is dönthetnek, egyelőre még mindig csak mérlegelik a lehetőségeket.
A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone egyértelműen az utóbbit szeretné, nem akarja elveszíteni a francia gyártót.


“Azt mondták, megvizsgálják a kérdést, és remélhetőleg szeptemberre dönteni fognak. Majd meglátjuk, mi lesz, az ő döntésük. De ha bármivel segíthetünk? Én mindenesetre azt szeretném, ha megvennék a Lotust vagy akár új csapatot alapítanának. Nem szeretném elveszíteni a Renault-t, mert régi szereplő, mindig is rendesek voltak, könnyű volt velük üzletelni, sose volt semmi gond. Egyszerűen arról van szó, hogy nekik megéri-e itt lenni” – nyilatkozta az Autosportnak.
A Lotus megvásárlásának útjában azért áll egy komoly akadály: az enstone-i alakulat jelentős hiteleket halmozott fel, Ecclestone szerint a Renault-nak így biztosan nem kell a csapat: “A hiteleket nem fogják átvállalni, bíznak benne, hogy azok törlesztik majd, akik felvették a kölcsönöket. De majd meglátjuk, jó lenne, ha maradnának.”
F1: Ecclestone nagyon szeretne Renault-csapatot 3


Az angol üzletember abban is bízik, hogy az egyelőre nem túl fényesen szereplő erőforrást gatyába tudják rázni a Renault-nál.
“Szeretném ha versenyképes lenne a motorjuk, ha így lesz, akkor minden oké. Gyenge motorral saját csapatot indítani nem lenne valami jó.”