Bár a Magyar Nagydíjra a McLaren autóiban hátrasorolás nélkül cserélhettek erőforrást, a Honda úgy döntött, hogy a zsetonokból fejlesztett, 40-50 lóerővel megnövelt teljesítményű motorját a nyári szünet utáni első futamon, a Belga Nagydíjon veti majd be.


Jenson Button nem bánja ezt, mert szerinte a gyors, de technikás spái pálya nagyszerű helyszín lesz arra, hogy kiderüljön, valójában mire is képes az új Honda-erőforrás és a szintén fejlesztésekkel frissített autó:
“Még mindig nagyon sok munka vár ránk az autóval, minden területen. Ha megnézzük a Red Bullt, nagyon erős volt a Hungaroringen, pedig előtte nem. Szóval vagy sikerült előrébb lépniük, vagy csak bebizonyosodott, hogy ott kevésbé fontos a motorerő, mint máshol.”
“Azt hiszem, Spa nagyon jó teszt lesz számunkra, és persze a többiek számára is, hogy kiderüljön, hol állunk az élmenőkhöz viszonyítva. Gyors pálya, de jó aerodinamikai csomag is kell oda a gyors kanyarok miatt. Nagyszerű helyszín arra, hogy összehasonlíthassuk magunkat a többiekkel, főleg, hogy komoly motorfejlesztési csomagunk érkezik. Majd meglátjuk, hogyan működik vele az autó.”