Jenson Button és felesége, Jessica a héten a franciaországi Saint-Tropez-ban élvezte a nyaralást, egészen tegnap estig, amikor kirámolták a villájukat.
A 2009-es Forma-1-es világbajnokot és nejét, valamint a házukban tartózkodó további három személyt a légkondicionálón keresztül bevezetett gázzal elkábították, majd az eszméletüket vesztett pár nyaralójából 300 ezer fontnyi (133 millió Ft) értéket vittek el a betörők. A betörést csak reggel fedezték fel.


“A rendőrök azt mondták Jensonéknak, hogy a betörők a légkondi segítségével elgázosították a házat, és Jensonnak is meggyőződése, hogy ez történt. A betörők közvetlenül az ő szobájukban is jártak, mellettük kutatták át a fiókjaikat, de ők észre sem vették, mert a gáznak köszönhetően a betörők szabadon garázdálkodhattak. Félelmetes volt rájönniük, hogy a bűnözők ott mászkáltak a házukban” – mondta egy Buttonékhoz közel álló forrás a The Sunnak.  
Button szóvivője is nyilatkozott a lapnak:
“Amíg aludtak, két ember betört Jensonékhoz, számos ékszert elloptak, különösen fájdalmas módon Jessica jegygyűrűjét is. A rendőrség közlése szerint ez a fajta bűnelkövetési módszer, amikor a betörés előtt a légkondicionálón keresztül előbb elkábítják az áldozatokat, egyre nagyobb problémát jelent a környéken. Szerencsére senkinek nem esett baja, de érthetően nagyon feldúltak.”

Tényleg altatógáz volt?

A Telegraph megkeresésére a brit Királyi Aneszteziológus Kollégium szóvivője kétségeit fogalmazta meg a gázzal történt elkábítást illetően:

“Úgy véljük, hogy ez igen valószínűtlen, mert nagyon nem lenne praktikus módszer. Egy hatalmas tartálynyi gáz kellene az ilyesmihez, akkora mennyiséget pedig iszonyatosan nehéz beszerezni. Felmerül a kérdés, hogy miért költene valaki ilyen sokat egy ennyire nem praktikus módszerre.”

Az altatógáz erős, feltűnő szagára még az alvó ember is felfigyelne, tette hozzá.

A saint-torpez-i helyettes ügyész, Draguignan Philippe Guemas az Europe1 rádiónak azt mondta, Buttonéktól vérmintát vettek a kérdés tisztázására, de azt is hangsúlyozta, hogy ilyen, altatógázzal végzett betörésről nem tud korábbról.

“Tudomásunk szerint Staint-Tropez-ban sosem történt még olyan betörés, amely során gázzal kábították el az áldozatokat. Egyelőre semmi sem biztos. Csak Jenson Buttonék részéről hangzott el ilyen állítás, mivel a pilóta nem érezte jól magát reggel. Vérmintákat vettünk, kielemezzük őket.”