A Forma-1-es pilóták – és persze a csapatok tagjai, más F1-es szereplők és a nézők – a Magyar Nagydíj rajtja előtt búcsúztak el a bő egy héttel korábban elhunyt néhai versenyzőtársuktól, Jules Bianchitól.


Az összekapaszkodás, emlékezés, a családtagokkal való találkozás erős érzelmi terhet jelentett több pilóta számára is, a Red Bullnál a futam után kiemelték, hogy az amúgy végül 2. helyen beérő Danyiil Kvjatot megviselte, megzavarta az esemény.
“Figyeltem őt az elején, és világos volt, hogy a Binchi-megemlékezés problémát okozott, nagyon feldúlt volt, amikor autóba ült. A búcsú több pilótára is hatással volt, Dannynek különösen. Szerintem kellett hozzá pár kör, hogy megnyugodjon, és elkapja a verseny ritmusát” – mondta a Magyar Nagydíj után a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.
Kvjat a kezdeti megrendültsége ellenére végül első Forma-1-es dobogós helyezését szerezve zárta a hungaroringi versenyt, a kétszeres világbajnok, négyszeres itteni győztes Lewis Hamilton viszont leszerepelt, hiába indult a pole-ból, újoncként halmozott hibát hibára, évek óta nem volt olyan szétesett futama, mint a Magyar Nagydíjon. Logikus a feltételezés, hogy a címvédőnél is lelki okok játszhattak közre, de a Mercedes-csapat címzetes elnöke, Niki Lauda szerint nem volt szó ilyenről.
F1: Nem Bianchi miatt esett szét Hamilton 3


“Vettel is ott volt az egyperces csendnél, mégis nagyszerű versenyt produkált” – utalt a győzelemre. ? Nem hiszem, hogy az ilyesmi hatással lenne a versenyzőkre, persze én sem látok a lelkükbe. Lewis bocsánatot kért a futam után, mi pedig elfogadtuk ezt” – magyarázta a háromszoros világbajnok osztrák legenda.
Hamilton mellett Nico Rosberg sem villogott a Hungaroringen, a Mercedesnél össze is kapják magukat: “Jó kis ébresztő volt ez, most pedig mindent kielemzünk, hogy ne fordulhasson elő többé ilyen sok apró hiba” – állította Lauda.