A Toro Rossónál idén mutatkozott be minden idők legfiatalabb Forma-1-es versenyzője, Max Verstappen. Bár a 17 éves ifjoncnál a technika ördöge és a tapasztalatlanság néhányszor közbeszólt, alapvetően igen erősen szerepel, legutóbb, a Magyar Nagydíjon pedig a 4. helyen sikerült beérnie.


A nyári szünetben közúti vezetési leckéivel foglalkozó holland tinit csapatfőnöke, Franz Tost egyenesen korábbi neveltjéhez, az első győzelmét 2008-ban a Toro Rossóval szerző Sebastian Vettelhez hasonlítja.   
“Nagyon sok a párhuzam közöttük, Max gondolkodása, munkamódszere, odafigyelése is hasonlít Sebastianéra. Bár bizonyos értelemben még közelebb áll Stefan Bellofhoz, megvan benne bizonyos önteltség nélküli tiszteletlenség” – utalt az F1-ben 1984-85 ben szerepelt, óriási tehetségnek tartott, de 27 évesen versenybalesetben elhunyt németre.
Verstappen a vezetési órák mellett a nyári szünet elején Imolában “forgatási napon” tesztelt is egyet, elsősorban a Belga Nagydíjtól életbe lépő rajtszigorításokra gyakorolt. 
“Kár, hogy (a Magyar Nagydíj után) nehéz lesz újra pontokat szerezni – Spa hosszú egyenesei nem kedveznek a Toro Rossónak” – mondta a De Telegraafnak.