A Sauber bő két évtizeddel ezelőtti Forma-1-es indulásakor a Mercedes motorjait használta, de a sportágban töltött idejük jelentős részében – a négy BMW-s gyári éven kívül – a Ferrari partnere és szövetségese volt.
F1: A Sauber szakít a Ferrarival? 2
A Red Bull Mercire, a Toro Rosso Hondára válthat


A svájci Blick szerint ez 2016-ra változhat, a lap veterán szakírója, Roger Benoit szerint a hinwili alakulat a Renault-hoz pártolhat át.
A francia gyártó jelenleg még mérlegeli a Forma-1-es jövőjét, de ha a gyári csapat indítása mellett döntenek, az valószínűleg a Red Bull-lal és a Toro Rossóval való szakításhoz vezet majd, a saját alakulat mellett viszont pénzügyi okokból szükség lesz új partnerre. Így kerülhet képbe a Sauber a Renault-nál.
“Van benne ráció, hiszen 2016-ra a Sauber más csak a 3. számú csapat lenne a Ferrarinál” – utalt a jövőre az olasz gyártóval igen szoros együttműködésben dolgozó amerikai Haas belépésére na és persze a gyári csapatra Benoit.
F1: A Sauber szakít a Ferrarival? 3


A Blick tudósítója pilótapiaci pletykákat is közölt: úgy tudja, hogy a Mercedesnak határozott szándéka, hogy a jelenleg a DTM-ben versenyző F1-es tesztpilótájának, Pascal Wehrleinnak ülést szerezzen a Force Indiánál, azaz Sergio Pereznek vagy Nico Hülkenbergnek mennie kell majd.
A Force Indiánál már többször is tesztelő Wehrlein igazolásáért cserébe a silverstone-i alakulat árengedményt kaphatna a Mercedes-motorokra.