Sebastian Vettel hungaroringi győzelmével 42 pontra csökkentette Lewis Hamilton előnyét, Nico Rosberghez pedig még közelebb férkőzött, mindössze 21 ponttal áll mercedeses honfitársa mögött, miközben a nyári szünet utáni kilenc futamon még 225 pont gyűjthető.


1998-99 világbajnoka, Mika Häkkinen személyes szponzorának, a Hermesnek írt legfrissebb blogbejegyzésében azt mondja, Vettel még egyértelműen versenyben van a bajnoki címért:
“Vettel veszélyt jelent rájuk, hiszen még csak az idény felénél járunk, sok pontot lehet még szerezni. Vettel kiemelkedően versenyez, első osztályúan teljesít” – írta a finn, hozzátéve, hogy “csoda”, hogy Hamilton előnye nem csökkent többel a múlt hétvégén.
“Lewis futama már a rajtnál lejtőre került. Ahol a kavicságyba szaladt, az a pálya egyik nagyon nehéz része, főleg az első körön, amikor egy kicsit más féktávokat kell venni a tülekedés miatt. Lewisnak nem volt helye, sok pozíciót is veszített. Utána többször is ki kellett mennie a bokszba, több koccanása is volt, kész csoda, hogy célba ért.” 


A kétszeres világbajnok a Hungaroringen első Forma-1-es dobogós helyezését ünneplő Danyiil Kvjatra is kitért, dicsérte a Red Bull-os oroszt:
“Kvjat jelenleg nyomás alatt tartja Ricciardót, ami miatt az ausztrál a hétvégén látott szituációkba keveredik” – utalt a Hamiltonnal, Valtteri Bottasszal és Nico Rosberggel történt találkozásaira. “Ricciardo egy elismert, jó pilóta, de világos, hogy pillanatnyilag érzi, hogy bizonyítania kell.” 
A Magyar Nagydíj utána egyébként Häkkinenhez hasonlóan maga Vettel sem zárta ki, hogy a bajnoki címért küzdjön a mercisek ellen:
“Tudom, hogy nagyon sok munka vár még ránk, javulnunk kell, de mindent megteszünk majd, hogy megpróbáljuk valóra váltani a lehetetlent. A legjobb, ha higgadtak maradunk, és igyekszünk mindig a maximumot hozni, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő.”