A múlt hétvégi, 30. Magyar Nagydíj az év eddigi legjobb, legizgalmasabb futama lett, a szezonkezdet óta domináló Mercedes versenyzői estek-keltek, míg Sebastian Vettel győzött a Ferrarival, mellé pedig a Red Bull két versenyzője állt fel a dobogóra.


A hungaroringi futam a Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone-nak is nagyon tetszett:
“Hihetetlen, elképesztő futam volt. Gondolják, hogy ha változtatnánk a szabályokon, még jobb lehetne? Mit gondolnak, miért volt ilyen jó a mostani verseny?” – mondta a Motorsport.comnak.
Amikor az újságíró azzal felelt, hogy a körülmények és főképp a rajt miatt – az utóbbi kiszámíthatatlanságát egyébkén a Belga Nagydíjtól új szabályokkal is elősegítik majd –
az angol kisember lecsapott a megoldásra.
“Így van! Szóval csak úgy mondom? És a körülmények. Néha összejön az ilyesmi. Nagyon jó volt a futam, jó volt a közönség, a Bianchi család is ott volt. Valahogy minden működött, szerencsések voltunk.”
Ecclestone egyetértett azzal, hogy a Forma-1-ben a kezdetek óta vannak jobb és rosszabb futamok is.
“Csak nincs elég jó! A legviccesebb az volt, hogy a Mercedes egyik főnökével beszéltem, és mondtam, hogy nem tennék meg, hogy most nem ők nyernek, hogy izgalmasabbá tegyük a dolgokat?” – utalt a Mercedes hungaroringi lebőgésére.
F1: Szerencsénk volt a Magyar Nagydíjjal 3


A két hete elhunyt Jules Bianchi futam előtti búcsúztatására a családot maga Ecclestone hívta meg és röptette magángépén Budapestre: “Én úgy gondoltam, hogy ott lenne a helyük. Mondtam, hogy attól, hogy valaki leesik a lóról, még nem a lovaglást hagyja abba, hanem felszáll újra. Emlékeztettem az édesapját, hogy hiszen ő szereti a Forma-1-et.”