Bár továbbra sem világos, hogy az új turbókorszak kezdete óta küszködő, a Red Bull által folyamatosan kritizált Renault teljesen kiszáll-e a Forma-1-ből vagy épp ellenkezőleg, gyári csapattal erősíti a részvételét, mindenesetre ha az utóbbi mellett döntenek, akkor szinte biztosan a korábbi alakulatukat, a pénzügyi gondokkal küszködő Lotust veszik majd meg.
“Vizsgáljuk a lehetőségeket. Egyelőre nincs semmilyen megegyezés 2016-ra, de ha a Lotus is egy lehetőség, miért ne? De nem az az egyetlen opció” – mondta a brit Sky Sportsnak a Renault F1-es programjának vezetője, Cyril Abiteboul.


“A jövő év(i beszállás – a szerk.) nem lenne könnyű, de semmi sem lehetetlen, azonban döntés még nem született. Jelenleg a motor problémáinak kiköszörülésére koncentrálunk, miközben próbáljuk kitalálni, mi legyen 2016-ban.”
Nagyon úgy fest viszont, hogy ha a Renault a Lotus felvásárlása mellett dönt, az 2017-re a Red Bull-os együttműködés végét is jelenti majd, magyarázta Abiteboul.
“A jövő évre szerződésünk van, szóval addig mindenképp el kell viselnünk majd egymást valahogy. Az évek alatt kiépített kapcsolat alapján remélem, hogy a mostani viszonynál elegánsabban tudjuk majd intézni a válást. Azonban mindenképp szükségünk van partnerekre, és meggyőződésem, hogy a Red Bull és a Renault fantasztikus párosítás, sokat ad a brandeknek.”
Úgy tudni, hogy a Renault vezére, Carlos Gohsn és a Lotus F1 tulajdonosa, Gerard Lopez most pénteken Párizsban ül majd össze, hogy megtárgyalják a csapat visszavételét.