A 2015-ös Forma-1-es Magyar Nagydíj 43. körében a célegyenes végén – minden előzetes jel nélkül – leszakadt Nico Hülkenberg versenyautójának első szárnya. Az Force India orrával égnek mutató versenyautója nagy sebességgel csapódott a gumifalnak.

A pilóta megúszta az esetet, de az autó alatt szétrobbanó szárny miatt rengeteg törmelék került a pályára, ezért bejött a biztonsági autó a pályára. Érdekesség, hogy a takarítás miatt nem használták a célegyenest, hanem a bokszutcán vezette át a mezőnyt a biztonsági autó.

“Sajnálom, hogy elvesztettük a lehetőséget, hogy jó eredményt érjünk el ma. Nem sok jelzésem volt, hogy valami gond van az első szárnnyal. Durva vibráció volt, mielőtt eltört, utána pedig egyenesen a korlátnak mentem. A végső ütközés nem volt túl rossz, mert a pályának ez a része jól védett és szépen elnyelte az energiát” – mesélte az eset után a 2015-ös Le Mansi 24 órás versenyt megnyerő pilóta. 

“Az esetig a dolgok egészen pozitívnek látszottak. Remekül rajtoltam és a Red Bullokkal versenyeztem, ami azt mutatja, hogy sikerült előrelépnünk a B-specikikációs autóval. ”

A Force India csak egy fordulóval ezelőtt vetette be B-specifikációjú autóját, lehetséges, hogy a tervezésnél elrontottak valamit, hiszen pénteken Sergio Perez autójának felfüggesztése tört el, most pedig a másik autóval akadt – vélhetően – kifáradásos gond.

A 2015-öes Magyar Nagydíjat Sebastian Vettel nyerte meg, Danyiil Kvjat és Daniel Ricciardo előtt. Részletek itt.