A Renault több opció közül választja ki a legideálisabbat a Forma-1-es jövőjével kapcsolatban, egyelőre az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy egy másik istálló felvásárlásával ismét gyári csapatot indítanak a franciák. 
Ráadásul ha így döntenek, az Autosport szerint extra kifizetésre lennének jogosultak a történelmi múltra tekintettel. Az extra prémiumból jelenleg a Ferrari, a Mercedes, a McLaren, a Red Bull és a Williams kap, a Red Bull a múltja helyett négy vb-címére tekintettel. Ez a prémium az F1-es csapatok között szétosztott teljes bevétel 15 százaléka.


A Renault öt szezon kivételével 1977 óta az összes idényben szerepelt, így a franciák szerint jogosultak lennének az extra pénzre. Bernie Ecclestone az Autosportnak megerősítette, hogy gyári csapatként a Renault-nak valóban járna a pénz.
“Történelmi csapat-e a Renault? Igen. Ha átveszik a Lotust, és azt teszik, amit a Mercedes és a Red Bull, egészen biztosan azok lesznek” – mondta Ecclestone. “Régóta tárgyalnak a Lotus átvételéről, nagyon örülnénk, ha maradnának a fedélzeten.”
Úgy tudni, hogy a Renault csak akkor kaphat prémiumot, ha ezt az összes csapat egyhangúan megszavazza, köztük a Red Bull és a Toro Rosso is, amelyek könnyen motor nélkül maradhatnak 2016 után. Ecclestone szerint viszont nem kell szavazás.

A Toro Rosso a Renault-ra vár

A többi csapathoz hasonlóan a jelenleg Renault-motorokat használó Toro Rosso sem tudja, mi lesz a franciák sorsa. Franz Tost csapatfőnök szeretne lassan bizonyosságot. Korábban a Toro Rosso esetleges átvétele is szerepelt a lehetőségek között. “Jártak is nálunk három-négy hónapja” – idézte fel Tost a korábbi eseményeket. “Tárgyaltunk, aztán érezhető lett, hogy nem érdekli őket annyira az üzlet. Tudnunk kellene, hogy mit akar a Renault, hogy adott esetben más gyártókkal tárgyalhassunk. Például a Ferrarival, de egyelőre még semmi nem dőlt el.”

“Ha a Renault azt teszi, amit tennie kell, akkor nem kell senkinek a jóváhagyása. El tudjuk rendezni enélkül is.” A Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul üdvözölte Ecclestone szavait.
“Ami azt illeti, nem csak a pénz dönt, mert sok dologgal kell foglalkoznunk. Azért természetesen fontos, így Bernie álláspontja kétségkívül pozitív számunkra” – fogalmazott Abiteboul.