Ahogy a Vezess.hu is megírta, Jules Bianchi múlt szombat hajnalban 25 éves korában, kilenc hónap kóma után a tavalyi Japán Nagydíjon szerzett agysérülése miatt a nizzai egyetemi klinikán elhunyt.
Az F1-ben 2013-14-ben a Marussiánál indított francia versenyző a 17-es rajtszámmal szerepelt a mezőnyben, azonban ezt többé senki nem használhatja, a Bianchi iránti kegyeletből a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) “visszavonultatta” azt.


A Forma-1-es versenyzők 2014 óta használnak egyedi, a karrierjük végéig megtartott, saját maguk által választott rajtszámot, csak az aktuális világbajnok válthat 1-esre, ha akar – idén Lewis Hamilton nem tette meg, maradt a 44-esnél, míg Sebastian Vettel a tavalyi sikertelen címvédés után a már az előző év elején kiválasztott 5-össel fut a Ferrarinál.  
A versenyzők egyébként az előző évi eredményeik alapján csökkenő sorrendben választottak számokat, Bianchi a 7-est, 27-est és 77-est is jelölte, de ezeket a sorban előrébb álló Kimi Räikkönen, Nico Hülkenberg és Valtteri Bottas vitte, így maradt a 17-es, amellyel 15 Forma-1-es futamot teljesített – pályafutása során korábban nem használta ezt a számot.
A Ferrari-nevelésű, az eredeti tervek szerint 2016-ra Kimi Räikkönen ferraris helyére szánt Bianchit kedden – azaz holnap – délelőtt 10 órakor szülővárosában, Nizzában búcsúztatják, majd temetik el. 
Bianchi a háromszoros világbajnok Ayrton Senna – valamint az ugyanazon a hétvégén elhunyt újonc, Roland Ratzenberger – 1994-es halála óta az első Forma-1-es pilóta, aki versenybaleset következtében veszítette életét. (Legutóbb 2013 őszén hunyt el F1-es kötődésű versenyző: a Marussia korábbi tesztpilótája, a spanyol Maria de Villota egy 2012. júliusi, szerencsétlen tesztbaleset szövődményei miatt veszítette életét.)