Egyre biztosabbnak látszik, hogy a diplomatikus nyilatkozatok ellenére a Ferrari nem él majd Kimi Räikkönen 2016-ra érvényes opciójával, helyette valaki mást igazolhatnak – az olasz sajtó szerint a williamses Valtteri Bottast.
Mások azért figyelmeztetnek, hogy semmit sem lehet biztosra venni, amíg nincs hivatalos bejelentés, az aláírt szerződés helyett “csak” megegyezésről van szó, addig bármi lehet, akár a 2013-ban már hasonló szintig jutott, azóta pedig Le Mans-győzelmet is bezsebelő Nico Hülkenberg is képben lehet.


“Tudomásom szerint Valtterinek egyelőre még nincs szerződése a Ferrarival” – állítja a finn MTV3 általában jól értesült szaktudósítója, Oskar Saari. “Lehetséges a megegyezés, de az olasz híradás mindenképp korai volt. Folyhatnak a tárgyalások, de még más versenyzők is képben lehetnek.”
A Bottas menedzselésében részt vevő Mercedes-főnök, Toto Wolff így beszélt: “A ferraris igazolás esélye pillanatnyilag 50 százalék.”
A fentiekkel egybevágóan maga Hülkenberg sem mondott még le a ferraris lehetőségről:
F1: Hülkenberg még kitúrná Räikkönent 3


“Úgy gondolom, hogy a következő pár hét folyamán minden világossá válik. Természetesen több lehetőség is nyitott számomra, a Ferrarinak pedig senki nem mondana nemet. És én valóban kopogtatok náluk is” – magyarázta a ZDF televíziónak.  
A Forma-1-es mércével mért nagy termete mellett Hülkenberg ellen dolgozhat az állampolgársága is, ugyanis nehéz elképzelni, hogy egy Forma-1-es topcsapat két egyező – ez esetben német – nemzetiségű versenyzőt küldjön a pályára, marketingszempontból ez nem ésszerű. Ezzel Hülkenberg is tisztában van.
“Az állampolgárság kérdése nem igazán kedvez nekem, de nem vagyok benne biztos, hogy ez kizáró ok, tényleg nem tudom. Mindenesetre több lehetőségem is van. Több csapat is érdeklődik irántam, majd meglátjuk. Minden azon múlik, hogy mi lesz Kimivel, mit lép Bottas? Amint történik valami, megindulnak a dominók.”