A 2010-13-as, kétszer négy bajnoki címes tarolás után a mindössze három futamgyőzelmet hozó 2014-es idény csúnya formaromlást jelentett a Red Bull számára, de a 2015-ös szenvedést látva valószínűleg ma már két kézzel kapnának a tavalyi eredmények után is.
Az előző évinél rosszabb Renault-erőforrással és a nehezen fejleszthető autóval a Milton Keynes-i csapat legfeljebb az erős pontszerzéseket tűzheti ki célul, a valamelyest háttérbe vonult főtervező, Adrian Newey kizártnak tartja, hogy futamot nyerjenek.
“Nem tudom elképzelni, hogy versenyt nyerjünk idén. Legalábbis valami őrült szerencse nélkül” – mondta a F1i.com-nak.


Bár a 2015-ös szezon kezdetén a Red Bull tagjai, köztük Newey is egyértelműen a Renault-t  nevezeték meg versenyképtelenség okaként, mostanra változott a hangnem:
“Legyünk őszinték: a Renault nem olyan erős idén, mint a Mercedes vagy a Ferrari. De az elmúlt egy évben olyan szabályváltozások is voltak, amelyek miatt a korábbi aerodinamikai megközelítésünk helyett új irányba kellett indulni, ez pedig időbe telik.”
“Siránkozni felesleges, van ilyen. Szóval még dolgozunk ezen. A munka eredményei fokozatosan felkerülnek az autóra, a Brit Nagydíj alapján úgy tűnik, hogy a jó irányba tartunk.”