F1: 90 százalékos a mexikói pálya 2

23 éves kihagyás után idén október végén tér vissza a Forma-1-be a Mexikói Nagydíj. A versenyt a korábbi helyszínen, a Mexikóváros melletti Hermanos Rodriguez pályán tartják majd, de a létesítmény gyakorlatilag az utolsó kavicsig megújul.
A munka másfél éve folyik, lassan a finisébe ér, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pedig elégedett a haladással.
“Nagyon meggyőzőnek találtam a munka minőségét. Alig egy hónapja jártam a pályán legutóbb, de azóta is szemmel látható a haladás” – mondta az El Mundo Deportivónak az FIA műszaki és biztonsági főmegbízottja, egyben a Forma-1 állandó versenyigazgatója, Charlie Whiting, miután a múlt héten újra megtekintette a helyszínt.
Az FIA múlt héten Mexikóvárosban tartott konferenciája alkalmával nem csak Whiting, hanem maga az elnök, Jean Todt is megnézte a versenypályát, ő is elégedetten nyilatkozott. 
A pálya felújítását vezető Hermann Tilke közvetlen munkatársa, Christian Epp azt mondta, hogy a versenyhelyszín létesítményei 75-90 százalékosan készek, az október 30-án induló hétvégére minden kész lehet.
A Mexikói Nagydíjra óriási az érdeklődés, az először kiadott összes jegyet azonnal elkapkodták, a szervezők kénytelenek voltak újabb jegyeket piacra dobni, de azok is elfogytak.
A 2015-ös Forma-1-es videojáték alapján nagyjából ilyen lesz a felújított pálya: