Míg a McLaren az idén visszatért Fernando Alonsóval “rendes” hároméves szerződést kötött, Jenson Buttonnal csak egy plusz egy opciós évre írtak alá. Bár a McLaren cégvezére, Ron Dennis a múlt héten azt állította, hogy a versenyzői felállás kérdése nem aktuális, a 2009-es bajnok nem ilyen biztos a dologban.


“Nem, azért nincsen kőbe vésve, mindig vannak lehetőségek mindenfelé” – mondta, amikor 2016-ról kérdezték.
A McLaren-Honda is keresi persze a lehetőségeket, mert nem egy, hanem két pilótát kellene még autóba ültetniük, a tavalyról tesztpilótává lefokozott Kevin Magnussen és a GP2-ben idén fölényesen vezető Stoffel Vandoorne is a sorára vár.
“Továbbra is itt vagyok, továbbra is hisznek bennem, nem véletlenül van szerződésük velem. Őriznek, ami jól esik. Remélhetőleg jövőre már újra versenyezhetek is, ha nem itt, akkor bízom benne, hogy a McLaren máshol keres nekem helyet” – mondta Magnussen épp ma.
F1: Button nem tudja, marad-e jövőre 3


Ha Button marad, akkor jövőre – legalábbis a jelenlegi tervek szerint – rekordhosszú, 21 futamos szezon vár rá. Ő örül ennek, de megérti, ha mások kevésbé:
“Szerintem a pilóták szempontjából nincs vele gond, hiszen imádunk versenyezni. A szerelők, csapattagok számára már keményebb egy ilyen szezon. Nagyon sokat dolgoznak, alig látják a családjukat, az azért húzós. Szóval szerintem leginkább ezért kell óvatosan bánnunk a versenynaptárral.”