A Lotus-csapat tulajdonosa, Gerard Lopez feltűnően hiányzik idén a versenyekről, de úgy tudni, a jövő hétvégi Magyar Nagydíjon megjelenik a paddockban, igen fontos ügyet intéz.
A finn Turun Sanomat szerint a luxemburgi üzletember a Hungaroringen tárgyal majd a Renault cégvezérével, Carlos Ghosnnal az enstone-i alakulat el-, pontosabban visszaadásáról, amelyet 2010-ben vett meg a francia gyártótól.


A finn lap Forma-1-es szakírója szerint Lopezt szorítja az idő, hiszen a hitelezők már a bíróságon követelik a pénzüket, de ha összejön a Renault-üzlet, akkor az autógyártó átveszi a Lotus tartozásait.
A Turun Sanomat hozzáteszi, hogy a hatalomátvétel megvalósulása esetére a Renault F1-es programját vezető Cyril Abiteboul pályázik a csapatfőnöki posztra, azonban egyesek szerint a korábban rövid ideig a Caterhamet is irányító 37 éves szakember nem elég tapasztalt. Esélyes lehet a Renault nagyköveteként dolgozó négyszeres világbajnok, az ezredfordulón saját csapatot is működtető Alain Prost is.
Természetesen a Renault gyári csapatának újraalapítása igen érdekes helyzetbe hozná a nemrég félgyári alakulattá tett Red Bullt, de a csapatfőnök, Christian Horner szerint nem válhatnak egyszerű klienssé: “A Red Bullnak világos szerződése van a Renault-val, amely kiemelt státuszt biztosít számunkra” – mondta a Forma-1 hivatalos oldalának.