A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone azt állítja, hogy a sportág jelenlegi szabályai miatt nem érkeznek autógyártók az F1-be, legjobb lenne tiszta lappal újrakezdeni mindent.
“Tépjük szét a mostani szabálykönyvet, és kezdjünk mindent elölről!” – mondta a Guardiannek. 


“Nézzük csak a Toyotát, akikről tudom, hogy esetleg érdekelné őket a Forma-1-es visszatérés, de a mostani motorszabályok mellett senki nem akar beszállni. Tudják, hogy azonnal bajban lennének. Ha a Ferrari is küszködik a motorokkal, akkor másnak milyen kilátásai lehetnek?” – ostorozta az általa kezdettől fogva ellenzett 1,6 literes, turbós V6-os erőforrásokat.
Hiába dohog azonban Ecclestone, nem csak rajta múlik, mit hoz a jövő, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt pedig továbbra is a csapatokkal együttműködésben, demokratikus alapon képzeli el a szabályok írását. Az angol kisember azért továbbra sem tett le a “diktatúra” bevezetéséről:
“Kell valaki, aki le- és felkapcsolja a villanyt, akárki is legyen ez. Meg fog történni, meg fogjuk csinálni” – utalt arra, hogy egy ember kezébe kellene adni a végső döntést ezekben a kérdésekben.
Az FIA Motorsport Világtanácsa egyébként ma Mexikóvárosban ülésezik, de sem a mostani motorok ejtéséről, sem a “diktatúra” bevezetéséről nem lesz szó.