A Wokingba idén visszatért Fernando Alonsóval a McLaren három évre írt alá a csapattal, a tavaly sokáig váratott Jenson Buttonnak viszont csak plusz egy opciós idényre szóló szerződést adtak.
A két öreg mögött ott várja az újabb F1-es lehetőséget a tavaly leváltott Kevin Magnussen, mellette ellentmondást nem tűrően tör a GP2-es bajnoki cím, és ezzel a megérdemelt Forma-1-es bemutatkozás felé a szintén McLaren-nevelésű Stoffel Vandoorne, de úgy tűnik, nem veszélyeztetik Button helyét.


A McLaren vezére, Ron Dennis azt mondja, az idei, siralmas idény után biztosan nem küldik nyugdíjba a 2009-es bajnokot:
“Jenson Buttonnak kétéves szerződése van a McLarennel, nem is gondolunk a pilótafelállásra. Mindketten lenyűgöző munkát végeznek.”
Ugyanez persze nem mondható el a motorszállító Hondáról…
“A partnerünkkel, a Hondával óriási kihívás áll előttünk, a megbízhatósággal és teljesítménnyel is küszködnek. A Hondának óriási erőforrásai vannak, amiket be is vetnek. Természetesen komoly, számukra nem épp kellemes kommunikáció folyik köztünk.”
“Fájdalmas ez a helyzet? Természetesen. De ezt a fájdalmat motivációként kell hasznosítani. Kihívás, de a megfelelő kihívás, ugyanis meggyőződésem, hogy egy olyan partner, mint a Honda támogatása nélkül nem lehet világbajnoki címet nyerni. Szóval meg kell szenvednünk a sikerért.”


Dennis újra méltatta a pilótákat, amiért nem törnek meg, magát az autót pedig a mezőny egyik legjobbjának bélyegezte, amivel gyakorlatilag a Hondát tette meg bűnbakká.
“Nagyon könnyen kritizálhatnák a McLarent, de nem teszik. Beülnek az autóba, vezetik, és tudják, hogy nagyon-nagyon gyors a kanyarokban. A Mercedeshez összességében még nem ér fel, de néhány kanyarban már igen, a mezőny többi autójával szemben pedig állja a sarat. Az F1-ben mindenki tisztában van ezzel. Mindenki megnézheti az adatokat, látszik, ki hol gyors vagy lassú.”
“Az pedig garantált, hogy visszatérünk az élmezőnybe. Meggyőződésem, hogy lépésről lépésre odaérünk majd, és próbáljuk hinni, amit a Honda kommunikál felénk, ami ha valóra válik, akkor nem is kérdés, hogy sokkal versenyképesebbek leszünk már a következő pár futamon is.”