A hétvégén a Schumacher család ranchén rendezték az FEI Junior és Ifjúsági Lovagló Európa-bajnokságot, amelyen a hétszeres világbajnok Forma-1-es legenda felesége és lánya, a 17 éves Gina Maria is a porondra lépett.
A Schumacher-lány méghozzá versenyben, amelyen szereplésével elhozta az egyéni aranyat, és csapatban Németországot is a győzelemhez segítette.


Schumacherék a feleség, Corinna hatására lettek “lóbolondok”, Svájcban, sőt Texasban is vásároltak ranchet, mielőtt az egykori Benetton-, Ferrari- és Mercedes-pilóta 2013 decemberének végén életveszélyes fejsérüléseket szenvedett egy franciaországi síbalesetben.
A 46 éves versenyzőlegendát kilenc hónapos kórházi kezelés után szállították haza a család svájci birtokára, azóta is otthon lábadozik, állapotáról hosszú-hosszú ideje nem közöltek semmilyen konkrétumot.
Míg lánya a lovaglásban sikeres, fia, a 16 éves Mick idén kezdett formaautós karriert, jelenleg a német ADAC Formula 4 szériában versenyez, futamot is nyert már, de balesetei is akadtak.