Épp tegnap derült ki a Forma-1-es versenyzők szervezete, a GPDA közvélemény-kutatásából, hogy Kimi Räikkönen továbbra is a szurkolók első számú kedvence, de úgy tűnik, ez sem menti meg a finn pilótát attól, hogy a Ferrari ejtse az idény végén. 
Az olasz La Gazzetta dello Sport legalábbis azt állítja, hogy az alulteljesítő 2007-es bajnok távozása gyakorlatilag eldőlt, “csakis valami szenzációs formajavulás akadályozhatja meg az elbúcsúztatását”. 
Csoda kellene


Egykori mclarenes csapattársa, a BBC szakkommentátoraként dolgozó David Coulthard szerint is lépnie kellene a Ferrarinak:
“Ha választanom kellene, valamelyik fiatal tehetséget választanám. Marketingszempontból Kimi értékesebb, de ez csak egy aspektus. A legjobb marketing pedig a győzelem. Kimi nagyon népszerű, annyira, hogy a kritikusai a szurkolók gyűlöletének kivívását kockáztatják, azonban be kell ismerni, hogy az elmúlt években nem hozta az elvárt szintet, akár balszerencse, akár valami más miatt” – mondta a skót veterán a Speed Weeknek.
A La Gazzetta dello Sport szerint Räikkönen helyére a williamses Valtteri Bottas a favorit, de a német Sport Bild szerint az átigazolás valószínűtlen, ugyanis a grove-i csapat talán már aktiválta is a finn tehetség 2016-ra szóló opcióját, a kivásárlásért pedig 20 millió dollárt (5,7 milliárd Ft) kérnének az olaszoktól.
Nem elérhetők


A másik jelölt a Red Bull-lal tavaly három futamot nyerő, de idén egyre frusztráltabb Daniel Ricciardo, de az olasz származású ausztrált köti a szerződése: “Tudom, hogy a Ferrari szeretné megszerezni őt, de erre nincs esély, bombabiztos a szerződése velünk” – erősítette meg a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko.
A fentiek miatt a csapattal már 2013 nyarán is tárgyaló, immár Le Mans-győztes Nico Hülkenberg is esélyt kaphat, legalábbis az egykori Ferrari-, McLaren- és Benetton-pilóta Gerhard Berger szerint: “Ha a dolgok jól alakulnak, Hülkenberg esélyes lehet a Ferrarinál.”
Két német a Ferrarinál?


Sajnos a Forma-1-ben nem csak a tehetség számít, hanem ahogy Coulthard is említette, a marketingérték is, ebben a tekintetben viszont pocsék választás lenne a Ferrari számára Hülkenberg, hiszen Sebastian Vettel mellé újabb, méghozzá jóval kevésbé ismert német kerülne, miközben a német piacon zuhan az F1 népszerűsége. 
Az is valószínű, hogy Hülkenbergnek egyéves szerződést adnának opcióval 2017-re (ahogy tették ezt Mark Webberrel is), ami nem életbiztosítás, tekintve, hogy addigra Bottas és Ricciardo is felszabadul.