A hétvégén következik a Brit Nagydíj, amelyről pár nappal ezelőtt még úgy tűnhetett, hogy az év egyik legforróbb versenye lesz, miután a heathrow-i repülőtéren tegnap mért 36,7 Celsius fok a feljegyzett legforróbb júliusi nap volt az ország történetében.
Míg itthon a hétvégére jön meg a kánikula, Angliában enyhül az idő, péntekre-szombatra 24-26 fokos csúcshőmérsékletet, vasárnapra pedig csak maximum 20 fokot jósolnak.
A hőség mellett persze maga a szupergyors kanyarokkal tűzdelt nyomvonal is elég kihívást jelent a gumiknak, így a Pirelli a két legtartósabb keverékét, a közepest és a keményet viszi Silverstone-ba.
F1: Elmarad a kánikula Silverstone-ban 1
F1: Elmarad a kánikula Silverstone-ban 2

F1: Elmarad a kánikula Silverstone-ban

F1: Elmarad a kánikula Silverstone-ban

F1: Elmarad a kánikula Silverstone-ban 7
F1: Elmarad a kánikula Silverstone-ban 8
F1: Elmarad a kánikula Silverstone-ban 9
F1: Elmarad a kánikula Silverstone-ban 10
Fotó megosztása:
F1: Elmarad a kánikula Silverstone-ban 11


Idén 59. alkalommal rendezik a Brit Nagydíjat a pályán, ennél csak Monza (64) és Monaco (62) adott többször otthont a Forma-1-nek, Silverstone-nak viszont örök érdeme marad, hogy 1950-ben ott rendezték az F1-es világbajnokság legelső futamát.
Míg az első években két olasz, Nino Farina és Alberto Ascari uralta a pályát, 1962-63-64-ben a teljes volt a brit uralom, Jim Clark mindháromszor győzött, a dobogón pedig mindannyiszor Graham Hill és John Surtees csatlakozott hozzá.
Clark öt győzelmével, Alain Prosttal megosztva a rekordot is tartja, míg a csapatok közül a Ferrari büszkélkedhet a legtöbb – 16 – sikerrel. A hazai versenyzők közül Clark mellett Nigel Mansell négyszer, Stirling Moss, Jackie Stewart és Lewis Hamilton kétszer-kétszer győzött a Brit Nagydíjon.
F1: Elmarad a kánikula Silverstone-ban 12


A jelenlegi mezőnyből Hamilton mellett Fernando Alonso is kétszer nyert, Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel és Nico Rosberg pedig egy-egy sikert tud felmutatni. A pole-ok tekintetében hárommal Alonso osztozik a rekordon Clarkkal, Mansell-lel és Damon Hill-lel.
A címvédő Hamilton számára többszörösen is értékes lehet a hétvége: ha az első rajtkockából kezd, akkor a pole-ok számában (46) Vettelt megelőzve abszolút 3. lesz, ha legalább egy kört vezet, akkor Jackie Stewartot megelőzve övé a zsinórban legtöbb vezetett futam (18), valamint előző két győztes évében (2008 és 2014) a bajnoki címet is elvitte, ami jó előjel lehet 2015-re.